divendres, 2 de novembre del 2007

La doctrina del shock

http://www.youtube.com/watch?v=zB3YYj6R9ds

Després d'una investigació de quatre anys, Naomi Klein explora el mite segons el qual el mercat lliure i global va triomfar democràticament, i que el capitalisme sense restriccions va de la mà de la democràcia. Per contra, Klein sosté que aqueix capitalisme utilitza constantment la violència, el xoc, i posa al descobert els fils que mouen les titelles després dels esdeveniments més crítics de les últimes quatre dècades.

Klein demostra que el capitalisme empra constantment la violència, el terrorisme contra l'individu i la societat. Lluny de ser el camí cap a la llibertat, s'aprofita de les crisis per a introduir impopulars mesures de xoc econòmic, sovint acompanyades d'altres forma de xoc no tan metafòriques: el colp de la porra dels policies, les tortures amb electroshocks o la picana en les cel·les de les presons.

En aquest relat apassionant, narrat amb pols ferm, Klein repassa la historia mundial recent (de la dictadura de Pinochet a la reconstrucció de Beirut; del Katrina al tsunami; del 11-S al 11-M, per a donar la paraula a un únic protagonista: les delmades poblacions civils sotmeses a la voracitat despietada dels nous amos del món, el conglomerat industrial, comercial i governamental per a qui els desastres, les guerres i la inseguretat del ciutadà són el sinistre combustible de l'economia del xoc.

Més informació:


Pàgina de Naomi Klein en Myspace.com :



2 comentaris:

Marc Peris ha dit...

Aurora, perla, es diu titelles i no marionetes. Una abraçada. Ja t'envie per a posar vídeos...

aurora ha dit...

Correcció feta. Moltes gràcies, Marc, ets un sol.