dijous, 31 de juliol del 2008

Silenci: la veu valenciana de la cultura

Pareix mentida que estiga a la CAMPUS PARTY i no haja publicat res. Ho sent, però la veritat és que ací hi ha massa coses per a fer i no done per a tot! L'article que penge a continuació és la ressenya que vaig a escriure a Mallorca per a l'últim número de l'Accent. Però promet escriure prompte, de verdad de la buena. Besets!

Ah, per cert, estic escoltant açò... què gran!



Una eina per "fugir del soroll i les interferències", un instrument per "crear una atmosfera necessària i gaudir amb tots els esdeveniments culturals que ens envolten i alhora descobrir propostes silenciades fins ara". Així descriuen els seus creadors Silenci, una revista cultural nascuda a la ciutat de València aquest estiu.
El número zero ha vist la llum aquest mateix mes de juliol i apunta maneres. Tot i tractar-se d´un número experimental, amb només 28 pàgines, camina en la direcció correcta per consolidar-se com una de les revistes punteres i més avantguardistes a nivell cultural al País Valencià. El primer número de Silenci sortirà al mes de setembre i serà gratuït, amb 68 planes a tot color i una tirada de 10.000 exemplars. Tres característiques que posen aquesta publicació en el mateix radi d´acció que altres revistes culturals conegudes per un públic molt ampli. Però aquesta no és una proposta més. Un tret la distingeix de l´oferta existent i alhora la fa més nostra: serà íntegrament en valencià.
Com diu l´editorial del número zero, Silenci "aborda amb reportatges, entrevistes, recomanacions, ressenyes i articles d´opinió els temes culturals més rellevants com la literatura, el cinema, la música, el teatre i l´art. Però no vol quedar-se allí, vol anar més enllà, tractarà d´apropar alguns aspectes de la nostra cultura amb seccions com Mirall, Fusió, Oficis, Oxigen, Mercat... on es presenten personatges, exemples d´integració, ocupacions o viatges sense oblidar la gastronomia, les noves tendències o altres expressions artístiques".
En eixe sentit, Silenci es projecta com l´altaveu de la cultura al País Valencià del segle XXI. Una oferta diferent, lluny del mainstream, feta per valencians i per a valencians. El panorama de la premsa cultural gratuïta sortirà guanyant i el públic catalanoparlant també. Benvinguda siga.

Aurora Mora, TORRENT

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Eternament agraïdes i agraïts !

Una abraçada !

HortaRoja ha dit...

Quina il.lusió emb fa àixò de 'Silenci' i tambe fa bona pinta.

sabs com aconseguir-la?


passa-ho molt be a la campus!^^
dw

aurora ha dit...

Eternament de res, Silenci!

Horta, a partir de setembre estarà disponible en un fum de llocs, ja t'informaré, no patisques.

Una abraçada a tots dos!

Eco Taronja ha dit...

Fa bona pinta, la buscarem al setembre

Unknown ha dit...

hola sóc de l'Horta però espere que se puga adquirir a tota Valencia, a La Plana o les Comarques del Sud. Sinó, no la compraré.