dijous, 23 d’abril del 2009

Som lectura. Som CV?


Al costat de la fotocopiadora del meu treball han penjat un cartell de la Generalitat, que amb el lema "Som lectura. Som CV" preten commemorar el dia del llibre, avui 23 d'abril.

Tanmateix, el diari Levante informava l'altre dia que l'índex de lectura valencià cau per segon any. Així que això de que som lectura... i això si no parlem de la qualitat literària, que brilla per la seua absència en aquestes estadístiques. Només cal pegar una ullada al rànquing dels llibres més llegits que hui ha publicat el diari Público per a adonar-se'n. Que sóc una elitista? D'això res. Si en el terreny musical Los 40 Principales i Operación Triunfo són autèntiques nul·litats estilístiques, el que llegeix la majoria de la gent equival a això.

I per molt que m'agradara el reportatge que publicà ahir l'editor Carlos Prieto, hauríem de ser realistes. La societat consumeix mediocritat, per tant, som una societat mediocre, per tant, tenim governants mediocres, per tant...

1 comentari:

Ricard ha dit...

Això de "Som lectura. Som CV" és un oxímoron com una catedral... Ai, com m'esmussa!!!
Ara, encara sort que el fenomen Larsson salva la cosa; no serà la pitjor llista de deu llibres més venuts. (De veres, és un llibre molt bo; no revolucionarà la literatura, però està molt ben escrit -a la "periodista", això sí- i els personatges tenen molla. En aquest cas es tracta d'una excepció, no és un "codi Da Vinci", el recomane de totes totes.)
Salut!