dimarts, 12 de maig de 2009

Iniciativa Internacionalista davant la criminalització que està patint

Assistim en aquests dies a una brutal campanya d'intoxicació informativa amb una clara finalitat, criminalitzar a la Candidatura al Parlament Europeu Iniciativa Internacionalista - La Solidaritat entre els pobles per a poder justificar posteriorment qualsevol intent d'il·legalització.
Està ocorrent el que era previsible en un Estat, en el qual la majoria de les seves institucions serien incapaces de superar el més elemental examen democràtic i en el qual una bona part dels seus mitjans de comunicació, en bastants casos glorificadors del cop d'estat militar-feixista del 18 de Juliol de 1.936 (ABC, Nord de Castella…), fugen de qualsevol criteri professional o ètic, tenint com únic objectiu la manipulació mediàtica per a garantir la reproducció de l'actual règim .
El divendres passat, la vicepresidenta del Govern Espanyol informava que s'havien donat instruccions a l'Advocacia de l'Estat a tal fi, malgrat que els informes de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Fiscalia del Tribunal Suprem descartaven qualsevol motiu per a la il·legalització de la nostra candidatura.
Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles és l'expressió d'un procés de confluència de forces polítiques i socials així com de persones a títol individual de diversos àmbits territorials i sectorials la materialització dels quals no hagués resultat fàcil fa tan sols uns mesos.
La situació d'extraordinària emergència per la qual estan passant els nostres respectius pobles i classes treballadores, així com la consciència de qui impulsem I.I. de la gravetat de la situació: atur que arribarà en el conjunt de l'Estat als cinc milions de treballadors i treballadores abans que acabi l'any, tancament d'empreses sense justificació, balafiament dels diners públics per a seguir subvencionant als principals responsables de la crisi com el sector financer i immobiliari, corrupció generalitzada, involució dels drets polítics, civils i socials, contra-reformes laborals…..fan imprescindible conjuminar esforços per a construir entre tots i totes una sortida a la crisi basada en criteris de democràcia i justícia social. Això és el que ha fet possible la irrupció d'Iniciativa Internacionalista i no la fal·làcia d'instrumentalizació alguna per part de ningú.
La qüestió és que aquesta iniciativa política ha agafat completament a contrapèl al règim actual que no se l'esperava. A hores d'ara i donada la més que calorosa acollida que està obtenint entre gents de diversos pobles, els ha començat a preocupar molt seriosament, perquè a més de la important repercussió política que aquesta iniciativa ja està tenint, es pot obtenir representació en el Parlament Europeu. Això suposaria que la veu dels treballadors i treballadores i dels pobles estaria allí representada d'una forma coherent i sense trepijocs. Aquest és l'autèntic problema de fons.
PP, PSOE i IU s'han posat a treballar per a evitar que això passi i han iniciat, en col·laboració amb els mitjans de comunicació més reaccionaris, una croada perquè els càrrecs públics retirin els seus avals a la candidatura. Això ho han fet d'una forma fraudulenta. Amb pressions intolerables, enganys i fins i tot creiem que amb falsificació documental.
No els servirà de res perquè, a part de la dubtosa viabilitat d'aquest procediment, hi ha avals suficients per a mantenir la candidatura encara que es materialitzessin algunes d'aquestes retirades.
En qualsevol cas, aquest escenari que havíem previst, serveix per a retratar definitivament la identitat de fons entre els tres partits espanyols pilars de l'actual règim monàrquic: PP, PSOE i IU, conjurats per a intentar impedir qualsevol avanç progressista.
Iniciativa Internacionalista - La Solidaritat entre els Pobles seguirà endavant amb la seva activitat política. En els pròxims dies estan previstos actes de presentació de la candidatura en la Universitat Complutense de Madrid, Zaragoza , Segòvia, València i Sevilla.
I.I. serà present, per molt que els dolgui a alguns, en les eleccions del dia 7 de Juny i I.I. obtindrà uns resultats políticament molt significatius i probablement representació parlamentària.
Les tècniques de manual que utilitza el Senyor Rubalcaba, antic ministre dels Governs que van practicar terrorisme d'Estat, amb els seus acòlits del més ranci feixisme espanyol, de criminalitzar, intentar aïllar socialment i reprimir, no li serviran en aquesta ocasió.
La gent que donem suport aquest il·lusionant projecte enfront d'aquesta linea de treball de l'Estat i del seu ministre de l'interior, simplement oferim coherència democràtica i compromís amb la justícia social, tal com hem estat fent al llarg d'aquests anys en els nostres respectius pobles.

3 comentaris:

Andrés ha dit...

"Vergonya, senyors, vergonya"...

Aurora Mora ha dit...

Hola Aurora! t'escric per informar-te del cabreig que tenim moltíssims companys d'IU i jo pel liberticidi comés hui pel suprem en anular la candidatura d'Iniciativa Internacionalista. IU està en contra de la llei de partits i conseqüentment d'este tipus de mesures antidemocràtiques. Esperem que la nostra direcció estiga a l'alçada de les circumstàncies i condemne clarament aquesta acció inacceptable del govern , la fiscalia i el Suprem. ( L'opinio de Willy Meyer és només la seua impresentable opinió no la d'IU)
Així ficar a PP, PSOE i IU en el mateix sac pel que fa a la política de criminalització i repressió de tot allò que faça olor a l'esquerra abertzale és injust perquè no respon a la realitat sens perjudici que des d'un determinat discurs maniqueu( no dic que tu faces eixe discurs ) siga el més fàcil per fer palés: allí estan els partits del sistema ( els dolents inclosa IU ) i ací estem els antisistema.

El meu suport i solidaritat a la gent d'II i estos aclariments m'hagués agradat manifestar-los al teu blog però com que no tinc compte Google no he pogut.

Et demane disculpes si el to en algún moment t'ha paregut massa abrandat però tot plegat m'ha emprenyat molt.

Què passes un feliç estiu i a vore si el TC atura l'injusticia i al remat s'hi pot presentar II ( no sóc optimista)

au que l casa cau

Hèctor.

PD: la qüestió dels avals a les candidatures donaria per un altre mail però dir 4 coses:

1: Qué és fals com ha aparegut en alguns mitjans alternatius que s'amenaçara amb l'expulsio d'IU a qui prestara avals a altres candidatures . IU a tret un comunicat al respecte

2. Al meu parer un regidor representa a la seua organització i la decisió d'avalar o no una candidatura no la pot pendre lliurement sinò que això s'ha de decidir en l'assemblea corresponent. Cosa distinta és el militant d'IU que en qualitat de tal i no de càrrec institucional decideix signar per a que la candidatura X arribe a les 15.000 signatures ahí cap problema.

3. Ni IU federal ni sobretot les federacions que són les que realment tenen el poder no havien pres un posicionament previ sobre el particular. I les decisions s'han pres en la majoria de casos a corre-cuita i molt condicionades per la pressió mediàtica.

4. Jo sóc partidari d'avalar totes les candidatures llevat de les feixistes i per tant estic amb desacord amb el decidit entre IU federal i IU Andalusia ( No avalar candidatures distintes a IU i retirar els avals donats )

Aurora Mora ha dit...

El correu anterior, a pesar d'estar signat sota el meu nom, respon a les crítiques rebudes per e-mail de part d'Hèctor Clark. He cregut convenient publicar-les per tal de crear debat.