dilluns, 13 de juliol del 2009

Convidades esteu

Que es faria, no hi havia dubte. És possible que els torrentins que es mouen siguen pocs, però són cabuts com ells sols. Ara bé, que l'acte estiguera recolzat institucionalment pel govern de la nostra flamant alcaldessa i aspirant a rèplica exacta de Rita Barberá, ja era farina d'una altre costal. Per què clar, no hi havien diners. Parle, per si no esteu assabentades, del concert de cantautors que tindrà lloc aquesta nit a l'Hort de Trènor de Torrent.
El cas és, com anava dient, que no hi havien diners. Per a la música en valencià, s'entén, perquè a l'ordre de prioritats de Maria José Català no hi ha cap rastre de voluntat per a impulsar la música feta en la nostra llengua (i en la seua, encara que sols la parle a casa). Sí hi havien, com no, per a Isabel Pantoja, eixa dama de la copla apassionada dels bitllets de 500 euros en bosses de fem. També per a La Oreja de Van Gogh, una banda (en sentit literal) de nul·la qualitat artística, la única credencial de la qual és sonar dia sí i dia també en la ràdio-fòrmula; a colp de xequera, és clar.

I és que estem en crisi, però la 'tonadillera' es mereix el recolzament del consistori torrentí perquè ella, pobra, està patint les seues terribles conseqüències. Estem en crisi, però els bascos amb carnet del partit de Basagoiti s'han guanyat a pols l'ajuda del nostre ajuntament, gràcies a les seues intenses, belles i emotives melodies sense parangó en l'escena musical de tots els temps. Estem en crisi i, per això, els cantautors valencians... no veuran ni un euro.

Sí amigues, la crisi, a més d'econòmica, és moral.

Dit açò, us convide a assistir a visitar avui la meua ciutat per a gaudir d'un espectacle de primera classe.