dimecres, 14 d’octubre del 2009

Canal 9

Molt s'està parlant darrerament de la manipulació de Canal 9. I certament, és escandalosa. Avui de fet, he pogut contemplar un video en facebook que deixava al descobert com se les gasten els responsables de la nostra televisió autonòmica. La notícia, donada en el canal Cuatro per a tots els ciutadans de l'Estat Espanyol, mostrava com al telediari valencià es donava molta més importància a aspectes com l'oratge que a la profunda crisi institucional i política que sacseja el partit hegemònic al nostre país des de fa ja temps.
No obstant això, crec que és important assenyalar aquells que van ser responsables en el fet de convertir la televisió pública valenciana en el que avui és. I per a tal menester ens hem de traslladar al període lermista, que en aquest aspecte i en tants altres, és culpable del nostre trist present. Jo acuse, com diria Zola, al Partit Socialista del País Valencià de ser el pioner en posar a la seua disposició Canal 9, d'adocenar al personal amb teleescombraries i de practicar la censura a la nostra llengua.
Per fer-se una idea del que dic, basta llegir el text que Toni Mollà va dedicar-li a Amadeu Fabregat (primer director de RTVV) en el seu llibre "Espill d'insolències" (Editorial Bromera, 2000; pàgs. 250-252), publicat a la pàgina web Anna Notícies.