dimarts, 3 de novembre del 2009

Gilles Deleuze

Demà farà catorze anys que es va llançar al buit per la finestra del seu apartament en l'Avenue Nuel. Aquest blog, que porta per títol una de les seues obres, "Differénce et répétition", vol rendir avui un sincer homenatge a un dels filòsofs del segle XX per antonomàsia. Gilles Deleuze.

La manera que he trobat de fer-ho, és a través de l'Abecedari. Una sèrie d'entrevistes que accedí a fer amb Claire Parnet per a la televisió, no sense abans establir una clàusula per la qual els productors es comprometien a no emetre aquesta aparició televisiva fins la seua mort. L'entrevista, realitzada per Pierre-André Boutang per a Éditions Montparnasse pren el format d'Abecedari, amb la qual cosa, Parnet va presentant paraules la inicial de les quals segueix l'alfabet i Deleuze desenvolupa amb elles el seu pensament.

He triat la lletra G, de gauche (esquerra), que comença a partir del 1'47".





5 comentaris:

Juan E. Tur ha dit...

Xe, Aurora, quantes coses interessants estàs pujant estos dies i què poc temps per a poder mirar-les i llegir-les com toca. Se m'amuntona la feina que dones.

aurora ha dit...

Jajaja, sí, potser us estic posant massa deures... No patisques, que hi haurà "repesca".

Una abraçada!

Jesús Párraga ha dit...

Si això continua així caldrà triar un delegat de curs.

Vicent Terol ha dit...

Reconec que no conec aquest filòsof. Promet veure els vídeos (tampoc he fet els deures...), sembla interessant tal com l'has presentat.

aurora ha dit...

Home Vicent, obligació zero, ja ho sabeu! De totes maneres, un consell per si t'abelleix adentrar-te en l'obra d'este home: no t'ofusques si no ho enténs tot! Jo, de fet, com que no he estudiat Filosofia a la Universitat i la única cosa que tinc és un "coneixement" filosòfic totalment asistemàtic i autodidacta, entenc la tercera part de Deleuze, si és que arriba. Hehe. Però m'importa? No. Amb el simple fet de fer un esforç reflexiu em basta.

Una abraçada!