dilluns, 14 de desembre del 2009

Enhorabona!

http://www.decidim.cat/index.php?option=com_consultes_populars&mostra=resultats

8 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Enhorabona? No trobe massa diferències (i sí una certa repetició) entre aquestes consultes i la que va fer l'alcaldessa de Torrent sobre l'Avinguda del País Valencià. Si més no, pel que fa a l'interés de la majoria de la gent. Però, bé. Enhorabona. Per felicitar... Estem en Nadal.

Joan Vecord ha dit...

Jesús, a voltes de la provocació a l'estupidesa no hi ha sinó una passa ben xiqueta. Per començar, les coses (com en l'economia) no es redueixen només a "l'interès". En qualsevol cas, si hem de jutjar "l'interès de la majoria de la gent" per mitjà de tot allò que es capaç de convocar més d'un 30% de la gent, tots sabem que a la nostra societat no li interessa RES, ja que ni tan sols la tant esbombada crisi(que és allò que "realment interessa a la majoria de la gent", segons cal sobreentendre en el discurs unionista pepero-ciudadano) és capaç de reunir les masses a manifestar-se pels carrers. Si és més que una provocació, tens un problema important si no ets capaç de veure les diferències (de forma, d'organització, de maneres, de rerefons històric, fins i tot de participació i d'interès) entre una consulta i l'altra.

Jesús Párraga ha dit...

Benvolgut Joan, en primer lloc perdona'm la pedanteria, però en la variant valenciana del català "xiqueta" és l'equivalent de "noia". Supose que el que vols dir es "una passa xicoteta" (petita). Torne a demanar-te disculpes. Ara bé, tampoc estaria malament si tu mateix demanares disculpes per allò de "l'estupidesa". No sé si tinc "un problema important" (potser en tinc dos o tres) però n'estic segur que un canvi de la naturalesa que plantejen les consultes d'ahir ha d'implicar a la inmensa majoria de la societat (allò que no és, evidentment, el cas). És de veres que la comparació amb la convocatòria torrentina és una lleugeresa que disculparàs perquè, en principi, en dirigia a una persona de la meua ciutat: no volia ofendre ningú (de fet no dic res "d'estupideses") La veritat és que m'ha fet gràcia allò de "unionista", queda molt anglés. Bé, no vull molestar. Si a tu et sembla bé allò de les "maneres i el rerafons històric" i tota la resta, doncs me n'alegre molt... Jo és que en les qüestions nacionals estic més amb Rosa Luxemburg que amb Vladimir Illich Ulianov, què vols que et diga...
Salut i República (federal... o unitària)

Joan Vecord ha dit...

Jesús,

(1) t'accepto la contra-pedanteria correctora (he patit un lapsus de transversalitat dialectal, quan certament el que volia escriure, no sense pedanteria venint de Barcelona, era "xicotetes"). I les disculpes i les re-disculpes, però no calien.

(2)I ara m'he de disculpar jo, però no puc disculpar-me (collons, què complicat) per haver-te titllat d'estúpid. Evidentment, suposo que queda entès que he usat la paraula "estúpid" per a definir, no per a insultar, i segueixes donant-me'n els arguments, perquè no sé quina manera millor hi ha per a definir algú que posa en el mateix sac el referèndum de Torrent i el de Catalunya, i primer ho fa en virtut a un "interès" del tot diferent en ambdós casos i tot seguit acceptant sense empatx que un dels referèndums comporta uns canvis de gran naturalesa (és a dir, que acceptes que un dels referèndums és de naturalesa molt diferent de l'altre, i d'aquí que consideri estúpida la comparació).

Jesús Párraga ha dit...

Ostres, Joan: que sí, home, que sí, que val, que tens raó. I com no t'has enterat t'ho torne a dir: que la comparació estava feta en clau torrentina i dirigida a Aurora que és d'ací del poble i que, per molt d'embolic que em faces, açò d'ahir ha estat "el parto de los montes" que diuen els castellans... Collons, que em recordes a la gent d'Esquerra Unida, que sempre guanyen les eleccions...
I la veritat, no sé si em fa massa gràcia que tornes a dir-me estúpid. Val que les comparacions siguen ridícules (per a això es fan, per a posar de relleu la distància entre les pretensions i els resultats) però "uno tiene su corasonsito" que diuen els "seseantes". Hale, me'n vaig a veure la tele. Bona nit.

Joan Vecord ha dit...

Mira Jesús, ho deixarem aquí perquè tampoc no vull ofendre't i ja m'has dit que no et fa gràcia que et torni a dir estúpid. Però és que m'ho poses ben difícil! Evidentment ja t'havia entès el primer cop, però també trobo del gènere estú... (perdó, del gènere X) publicar un comentari en un blog que llegim gent d'arreu del Països Catalans i esperar que s'interpreti només "en clau torrentina i dirigit a l'Aurora", més encara quan l'entrada en qüestió felicita la celebració del referèndum al Principat i el teu comentari se'n fotia i el menystenia.

PS: Per cert, Aurora, moltes gràcies. Si les lluites intestines no ho impedeixen, el proper mes d'abril el tindrem a Barcelona.

http://www.bananatribune.com ha dit...

Hola Mora,

Com dir-ho? Cedeixo la meva txati al que m'ensenyi una mostra de participació popular feta al Reino de España en els últims 30, perdó, 70 anys, sense participació oficial, que hagi aplegat 190.000 persones. Per exemple, cap mani -ni les de la transi- ha aplegat a Catalunya més de 100.000, i el darrer cap de setmana els sindicats van obtenir un èxit convocant 32.000 persones. Alehop...

Una cordial salutació i a reveure,

aurora ha dit...

Doncs sí, amics. Quan el dilluns vaig titular aquesta mini-entrada (que solament conté un enllaç als resultats del referèndum) amb una felicitació genèrica, ho vaig fer amb la intenció de felicitar tothom. No sols als organitzadors, que han demostrat ser capaços de realitzar una consulta trascendental per a la vida política de Catalunya i també d'Espanya (i qui no ho veja o és cec o no ho vol veure), sinó també a la ciutadania que va participar amb el seu vot, quan l'únic incentiu que tenia era el de la voluntat.

Des del meu punt de vista, no és cap fracàs i s'ha de continuar treballant en eixa línia. El joc (i el xoc) no ha fet més que començar.

Endavant, cosins!