dimarts, 8 de desembre del 2009

Per TV3 al País Valencià: Xavi Castillo i Botifarra a Torrent.

Ara fa dos anys, el govern del PP va procedir al tancament del repetidor de la Carrasqueta, que donava cobertura a la comarca de l’Alacantí. En un primer moment, es va fer pública la data en què es faria el precinte i, doncs, els agents que se n’encarregaven varen trobar-s’hi amb l’oposició d’una gran quantitat de gent. Gràcies a la gran resposta popular, el repetidor no es va clausurar aquella dia; es portà a terme -aquesta vegada sense avisar, ja que sabien que, en cas contrari, s’hi trobarien el mateix panorama- més tard. Des del Col·lectiu Safranar vàrem solidaritzar-nos-hi i vàrem organitzar un acte de defensa de la llibertat d’expressió i de les emissions audiovisuals en la nostra llengua. El cartell ho deixava clar: una emissió en negre amb el subtítol “Carrasqueta. Perenxisa?”

Dos anys més tard, i amb el tancament d’altres repetidors pel mig, ens trobem amb eixa previsió acomplida. La voluntat del govern del PP de negar la llibertat d’expressió i d’atacar la nostra llengua no té aturador i, doncs, han posat el punt de mira en el repetidor que es troba en terme municipal del nostre poble i que dona cobertura a bona part de l’àrea metropolitana de València. Els demòcrates no ens podem quedar de mans plegades i, en aquest sentit, des del Col·lectiu Safranar hem organitzat diversos actes per a mostrar el nostre rebuig a aquesta voluntat de marginació de la nostra llengua. Les activitats s’emmarquen dins de la campanya per arreplegar signatures en defensa de la iniciativa legislativa popular Televisió sense fronteres, una llei que permetrà que no hi haja cap impediment per a la recepció de les emissions audiovisuals dins d’un mateix espai lingüístic.

El dijous 10 de desembre, a les 19.15 i a la sala d’actes de l’Institut Tirant lo Blanch, situat al carrer del Convent (Fra Lluís Amigó), 41, podrem gaudir de l’humor crític i corrosiu de Xavi Castillo, un artista molt més que necessari en aquests temps en què se’ns vol imposar una dictadura del pensament únic. Dos dies més tard, el dissabte 12 de desembre de matí, farem una excursió al repetidor de la Perenxisa i comptarem amb l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”. L’eixida serà des de la urbanització de Santo Domingo a les 11 hores. L’excursió discorrerà per la senda PR: V-162, una ruta de baixa dificultat. L’actuació del Botifarra tindrà lloc a les 12.30 hores.

3 comentaris:

Marc Peris ha dit...

Molts ànims! Tv3 és l'única televisió digna en la nostra llengua. S'haurien de vore totes les televisions en català a tots els territoris.

Andrés ha dit...

Allà estaré! Este mati hem encartellat les facultats

Per cert! Hui han començat a canviar les plaques de l'avinguda!!

aurora ha dit...

T'equivoques, Andrés. Ho van fer ahir a la nit... "con nocturnidad y alevosía". Com tot ho fan aquests del PP.