dilluns, 11 de gener del 2010

"No li digues a ma mare que treballe en borsa"

Dia rere dia, algunes institucions i mitjans de comunicació repeteixen el mateix mantra: s'avisten signes de recuperació econòmica. Com a exemple, basta llegir l'editorial d'avui de El País. Però com ens ha ensenyat la història, el mateix missatge repetit deu, vint, quaranta o cent vegades no és la veritat.

Hi ha altres versions més verídiques (i per tant, més amagades pels portaveus del neoliberalisme), com per exemple la de Francisco Álvarez Molina, entrevistat per Attac en el documental "No le digas a mi madre que trabajo en bolsa", sobre els suposats signes de recuperació econòmica, el funcionament de les borses, el present i futur de les caixes d'estalvi...

En definitiva, una anàlisi del sistema capitalista i de les seues contradiccions.

"No le digas a mi madre que trabajo en bolsa" - Entrevista a Paco Álvarez from AttacTV on Vimeo.

2 comentaris:

Marià ha dit...

Quan més escolte parlar d'economia, menys entenc. Però ahí està el que diu en aquesta entrevista, estàn interesats en que no entengam, ho compliquen i així sempre són ells els amos i senyors de tot. Banquer: l'ofici més fàcil. Molt bona la entrevista, he de tornar a escoltar-la.

Brey ha dit...

Molt bona entrada Aurora.

Realment va bé escoltar a gent que sap, i que pensa així. Realment necessitem i molt a gent d'aquest estil en l'economia.