dimarts, 25 de setembre del 2007

Mr. Countries

Ahir vaig llegir un e-mail que m'havia enviat un company de classe on s'assenyalava tots els compromisos electorals del Sr. Camps que havien estat incomplits, ni més ni menys que 12 pàgines plenes de promeses que, com el dit "popular", se les havia dut el vent. Suficient com per a explaiar-me amb la gestió del govern del PP valencià i posar-los a caldo.

No obstant, el què vull comentar en aquesta entrada és el titular del diari Levante del diumenge 23 de setembre que deia així: El Consell impartirá Ciudadanía en inglés para dar una formación "universalista". L'article replegava unes declaracions del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, que deien: "qué más lógico que utilizar ese interés general del alumno de conocimiento del mundo para hacerlo en la principal lengua vehicular, que es el inglés".

La proposta, que ve directament del senyor Camps, d'ara endavant, Mr. Countries, és, com ha assenyalat Glòria Marcos, absurda, sobretot si tenim en compte que més de 700.000 alumnes no poden accedir a l'ensenyament en valencià. Però clar, què li importa a Mr. Countries que les xiquetes valencianes no puguen estudiar en la seua llengua! al cap i a la fi, ell té mires més altes i el català no deixa de ser una llengua per a parlar-la en la intimitat (com feia Aznar, que, per cert, també ha "rectificat" i ara utilitza l'anglès per donar "conferències" a Georgetown).

Però a mi el què m'inquieta és per què han triat Educació per a la Ciutadania per impartir classes d'anglès... serà perquè 13.000 estudiants s'han quedat sense plaça a l'Escola d'Idiomes (Levante, edició del diumenge 23 de setembre) o serà per la por a l'adoctrinament que ha manifestat el govern valencià? Tal vegada, mentre els mestres han d'explicar sintaxi anglesa o vocabulari, no s'avance molt cap a l'educació en valors cívics... Sí, tal vegada, siga aquesta l'explicació més plausible, sobretot si tenim en compte que el conseller ha advertit sobre l'existència d'un elevat grau d'adoctrinament i manipulació a... l'obertura de curs del CEU!!! Perquè clar, d'adoctrinament i manipulació el tàndem valencià PP-Esglèsia no en sap res!

Com diria l'escriptor Eduardo Galeano, estem a l'escola del món al revés, així que... que dios nos coja confesados.

2 comentaris:

Paco ha dit...

Auroreta, hem coincidit!
m'alegra.
www.socelqueveus.blogspot.com
Vixca el trilingüismo balenciano!!!.

Marc Peris ha dit...

Una abraçada des d'un altre malalt de bloc. No, no és que m'haja tornat compi de Morera i cia, sinò que m'alegre d'asomar-me i compartir experiències i idees en la xarxa.
Molta sort!