dilluns, 24 de desembre del 2007

Felicitació nadalenca o agitació de consciències

Text publicat en castellà a www.rebelion.org. L'autora és Layla Anwar.

Tinc novetats per a Vosaltres.

Mentre col·loqueu la decoració nadalenca i escrigueu targetes plenes de bons desitjos…

Mentre esteu immersos en la vostra bulímia habitual de comprar i atestar frigorífics i armaris de rebost de més i més articles…

Mentre adorneu el vostre tan dolç arbre verd de Nadal i feu els preparatius perquè el vostre Santa Claus atiborre els mitjons dels vostres xiquets de tota classe de coses… Què amable, què generós!

Emplenar els mitjons i emplenar el gall dindi, beure, menjar i ser feliços…

Per què no, en efecte? S'ho mereixeu. Sóu una gent estupenda, amb una consciència fantàstica. Qui podria realment dir el contrari?

Però tinc notícies per a Vostès, companys “humans”, jo sí puc dir altra cosa…

Les últimes xifres de UNICEF sobre els xiquets de l'Iraq ens informen del següent:

- Aquest mateix mes, dos milions de xiquets iraquians es troben directament amenaçats per malalties, analfabetisme, violència i fam.

- 25.000 nens es veuen obligats a desplaçar-se cada mes i estan exposats que els maten.

(Ah, tampoc oblideu el Bingo, Jackpot, el número de la sort per a les vostres vacances…)

- Cinc milions de nens iraquians són orfes. OK, deixeu-me que ho escriga una altra vegada. ORFES. Això significa que han perdut a AMBDÓS pares.

Per això, quan estigueu tan ocupats atiborrant-se una vegada i una altra, més i més, recordeu aquestes xifres, perquè són el resultat dels vostres FETS. Sí, heu llegit bé. ELS VOSTRES FETS. I ja que sou tan planificadors i visionaris futuristes amb agendes plenes de plans per a cinc o deu anys, i com se suposa que penseu i veieu més enllà dels vostres nassos i melics, prengueu cinc minuts del vostre preciós temps i imagineu quin serà el futur de l'Iraq a partir d'aquestes xifres…

I saludeu els vostres estimats petits de la meua part!, ho fareu? Ah, gairebé m'oblide: Bon, Bon Nadal al món “civilitzat”!


Enllaç amb text original en anglès: