dijous, 27 de desembre del 2007

Josep Renau


Ahir, per fi, vaig visitar la mostra de Renau a l'edifici de La Nau. Gràcies a Déu (sí, sóc atea, però el vocabul.lari cristià forma part del meu bagatge cultural, exactament igual que quan em cague en Déu o en la hòstia -cosa que passa molt a sovint-) van prorrogar-la fins el sis de gener. No ho podrien haver fet millor, ja que algunes hem de tenir un respir vacacional per poder fer cosetes d'aquestes. La única cosa que vaig trobar a faltar va ser que la quarta secció de l'exposició, és a dir, la de l'exili de Renau a la RDA, ja no estava disponible perquè a l'Octubre havien plantat una de Marilyn i no sé què del glamour, que per cert, també vaig anar a veure el dilluns de matí però per motius que no puc confessar ací (o algú em mata, jeje).

L'exposició de Josep Renau és senzillament espectacular. Si no encara no l'heu vista, aneu. Paga la pena, sobretot els cartells que va fer durant la guerra civil i alguns dels seus murals de l'exili (almenys són els que a mi més em van agradar). I tampoc deixeu de veure el documental que passen a la sala de la segona secció (és a dir la de la guerra), dura només que 22 minuts i és molt interessant (Josep Renau: art en guerra). Per últim, si us ha agradat molt el què heu vist, podeu comprar un poster de la mostra o unes postals o, si teniu pasta, el llibre que han editat, que és una autèntica passada, però que algunes no ens podem permetre...

I si voleu llegir alguna cosa més del tema, us recomane els articles de La tinta de los escolares i de Lluitar, crear, construir!


2 comentaris:

Paco ha dit...

jo vull eixe llibre, ha de ser brutal.

besets, bones festes.

aurora ha dit...

sí, paco, efectivament. Hi ha qui l'ha comprat i la veritat és que és una autèntica meravella. Val 25 euros, però la veritat és que per aquestes dates, tothom gasta molta més pasta en txorrades, així que paga la pena gastar-s'ho en cultura, no creus?