divendres, 22 de febrer del 2008

No a la via Parc Nord

Aquest matí, escoltant Siglo XXI, m'he dut una agradable sorpressa. La qüestió és que, com sabreu, aquest programa té una secció que el·laboren amb els missatges que la gent deixa al contestador. Doncs bé, la intervenció més llarga ha estat la d'una dona de l'Horta Nord que explicava el nou projecte de la Conselleria de Territori, l'anomenat Via Parc Nord, que suposarà un dels atacs més greus contra l'espai d'horta que encara queda a la comarca. I sinó fixeu-se en la imatge:
Sí, ja sé que no es veu massa bé. Però l'autovia està projectada per a passar per damunt de l’Horta de Burjassot, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Foios, Albalat del Sorells....
És un projecte vell i insostenible, ressuscitat (doncs ja va ser àmpliament rebutjat per la ciutadania anys enrere) amb un altíssim poder destructor pel seu impacte ambiental directe i perquè podria desarticular l’estructura agrària i paisatgística d’una de les millors zones de l’Horta.

Per tal d'oposar-se contra aquesta "nova" agressió al nostre territori i donar alternatives viables i possibles al transport en l'Horta, així com exigir garanties per a potenciar i dignificar l'economia agrària d'aquesta, s'ha constituit la Coordinadora Interpobles L'Horta Viva Sense Autovia.

Aquest és el mural que van fer la setmana passada. I aquest cap de setmana, més mobilitzacions... una BICIFESTACIÓ que començarà el proper DIUMENGE 24 DE FEBRER, A LES 11 HORES, DES DE L'ESTACIÓ DEL METRO DE GODELLA, amb un itinerari que recorrerà part del traçat previst per a l'autovia.

De nou David contra Goliat. La crua realitat del País Valencià.

Molta sort, companys de l'Horta Nord!

(Ací podeu llegir el manifest de la Coordinadora i ací, l'informe crític sobre el projecte que ha el·laborat Vicent Torres)

1 comentari:

Unknown ha dit...

Gràcies per fer difusió de la nostra tasca. Sabem que ho tenim difícil, però almenys mai ens podran dir que no ho vàrem intentar

T'envie l'enllaç on es troben les nostres activitats.
http://perlhorta.org/nova/node/877

Salut

Miquel (Massarrojos)