dimarts, 27 de maig del 2008

No al terror. No a la manifestació d'AN a Torrent.



Des que es va anunciar a la premsa la convocatòria d'una manifestació d'Alianza Nacional a Torrent estic un pèl nerviosa. És la primera vegada que s'enfrontem amb aquest fenomen a Torrent i ens és difícil saber el grau d'èxit amb que comptarà la resposta que estem organitzant.
Per a arrodonir aquesta trista situació, el dissabte per la vesprada, quan pujava per l'avinguda per a assistir a l'assemblea dedicada expressament a aquesta qüestió, em vaig topar amb un vell conegut repartint pamflets de la manifestació. Quan em va veure, vingué a saludar-me i tenia la intenció de donar-me dos besos que, òbviament, jo vaig refusar. Vaig increpar-lo dient-li que si no li feia vergonya, que anàvem a fer tot el possible per aturar eixa convocatòria i ell em respongué que li feia nossa que jo no el saludara, que m'apreciava. El vaig contestar que cadascú recull el que sembra i que no volia tenir amics nazis. La discussió puja de to i finalment vam posar-li fi. Em vaig quedar destrossada. Però la coherència ha d'estar per damunt de tot.
A continuació us deixe la carta que he escrit per a la secció de Cartes al Director de tots els diaris. Estaria bé que cadascun de nosaltres escriguera alguna cosa. Hem d'intentar que es prohibisca aquesta barbàrie per tots els mitjans.
No al terror. No a la manifestació d’AN a Torrent.

El proper 7 de juny, el partit nazi Alianza Nacional ha convocat una manifestació a la ciutat de Torrent baix el lema “Por la justicia y el orden. Limpiemos Torrent”.
La societat civil torrentina ja ha mostrat el seu rebuig frontal envers aquest convocatòria amb la signatura d’un manifest contra el racisme i la xenofòbia per part de tots els grups polítics del Consistori, governat pel PP, i de diverses associacions d’immigrants i veïnals. Aquesta resposta democràtica demostra que les torrentines i els torrentins volem una ciutat per conviure, on imperen els principis de justícia, dignitat i tolerància. És per això que actes d’aquest tipus no poden ser tolerats.
Alianza Nacional és un partit que es declara obertament nacional-socialista. Els seus principis són “nuestra nación, España y nuestra sangre, nuestra raza, ya que no entendemos la nación sin la raza, sino que para nosotros la nación es una consecuencia de esta. (…) así pues no reconocemos como ciudadanos ni españoles a toda aquella gente que no tenga nuestra sangre ni sea de nuestra raza" i entre les seues fileres pot trobar-se a personatges molt perillosos i tristament coneguts, com ara Pedro Cuevas, assassí material del jove Guillem Agulló, que va ser detingut per la Guàrdia Civil, junt a una vintena d’ultres, en l’anomenada Operación Panzer l’any 2005, amb la qual es desarticul·là una "red neonazi que organizaba "cacerías" de inmigrantes y se financiaba vendiendo armas y efectos de ideología nazi por internet" (El Mundo, 22 d'Agost de 2005) i en la que s’arribà a incautar "bolígrafos pistolas, una escopeta y munición" (Levante-EMV 17 d'Agost de 2005) un lanzagranadas y un manual para fabricar explosivos" (Las Provincias 22 d'Agost de 2005). Precisament fou a l'actual seu d'AN a València on es trobà abundant material durant els registres.
Les institucions han d’actuar de manera contundent front aquesta barbàrie i, en aquest cas, l’Ajuntament de Torrent ho ha fet de manera exemplar. Ara toca que Delegació del Govern (PSOE) moga fitxa i prohibisca la manifestació. I no valen excuses: la llibertat d’expressió té límits i un d’ells és l’alteració de l’ordre públic. Una raó, per cert, que ha estat destacada en el informe que la policia de Torrent ha lliurat a Delegació.
Si eixa manifestació és duu a terme és molt possible que els nazis es passegen després pels carrers del meu barri (el de major concentració de població immigrant) intimidant els meus veïns pel seu color de pell, fent perillar els seus comerços (alguns dels quals són un autèntic punt de reunió per a la gent del barri) i la meua pròpia integritat o la de la meua família. Calen més raons per prohibir la manifestació?

La llibertat d’expressió no pot emparar aquells que proclamen l’abolició dels drets humans, que neguen l’holocaust, que difonen l’odi i la superioritat racial, que agredeixen joves i immigrants cada dia… No, no totes les opcions són vàlides.

Aurora Mora Urbano, Torrent

No al terror. No a la manifestación de AN en Torrent.

El próximo 7 de junio, el partido nazi Alianza Nacional ha convocado una manifestación en la ciudad de Torrent bajo el lema “Por la justicia y el orden. Limpiemos Torrent”.
La sociedad civil torrentina ya ha mostrado su rechazo frontal ante esta convocatoria con la firma de una manifiesto contra el racismo y la xenofobia por parte de todos los grupos políticos del Consistorio, gobernado por el PP, y de diversas organizaciones de inmigrantes y vecinales. Esta respuesta democrática demuestra que las torrentinas y los torrentinos queremos una ciudad para convivir, donde imperen los principios de justicia, dignidad y tolerancia. Es por ello que actos de este tipo no pueden ser tolerados.
Alianza Nacional es un partido que se declara abiertamente nacional-socialista. Sus principios son “nuestra nación, España y nuestra sangre, nuestra raza, ya que no entendemos la nación sin la raza, sino que para nosotros la nación es una consecuencia de esta. (…) así pues no reconocemos como ciudadanos ni españoles a toda aquella gente que no tenga nuestra sangre ni sea de nuestra raza" y entre sus filas puede encontrarse a personajes muy peligrosos y tristemente conocidos, como Pedro Cuevas, asesino material del joven Guillem Agulló, que fue detenido por la Guardia Civil, junto a una veintena de ultras, en la llamada Operación Panzer el año 2005, con la que se desarticuló una red neonazi que organizaba "cacerías" de inmigrantes y se financiaba vendiendo armas y efectos de ideología nazi por internet" (El Mundo, 22 de Agosto de 2005) y en la que se llegó a incautar "bolígrafos pistolas, una escopeta y munición" (Levante-EMV 17 de Agosto de 2005) un lanzagranadas y un manual para fabricar explosivos" (Las Provincias 22 de Agosto de 2005). Precisamente fue en la actual sede de AN de Valencia donde se encontró abundante material durante los registros.
Las instituciones tienen que actuar de manera contundente frente a esta barbarie y, en este caso, el Ayuntamiento de Torrent lo ha hecho de manera ejemplar. Ahora toca que Delegación de Gobierno (PSOE) mueva ficha y prohíba la manifestación. Y no valen excusas: la libertad de expresión tiene límites y uno de ellos es la alteración del orden público. Una razón, por cierto, que ha sido destacada en el informe que la policía de Torrent ha librado a Delegación.
Si esa manifestación se lleva a cabo es muy posible que los nazis se paseen después por las calles de mi barrio (el de mayor concentración de población immigrante) intimidando a mis vecinos por el color de su piel, haciendo peligrar sus comercios (algunos de los cuales son un auténtico punto de reunión para la gente del barrio) y mi propia integridad o la de mi familia. ¿Hacen falta más razones para prohibir la manifestación?

La libertad de expresión no puede amparar a aquellos que proclaman la abolición de los derechos humanos, que niegan el holocausto, que difunden el odio y la superioridad racial, que agreden a jóvenes e inmigrantes cada día… No, no todas las opciones son válidas.

Aurora Mora Urbano, Torrent.

10 comentaris:

David Pujol ha dit...

Ànims des de Mallorca!

A veure si aconseguiu aturar aquesta "gent".

Força!

David

pd: molt xulo l'encapçalament del blog

dErsu_ ha dit...

Quina gran resposta fora la indiferència, la menyspreadora indiferència.

Marc Peris ha dit...

Indifer�ncia?
I una merda.
El dia que els nazis ens deixen indiferents, ser� el dia que haurem perdut la batalla...

dErsu_ ha dit...

Senyor Peris, llegeixi amb cura. No dic que ens deixi indiferents, parlo de la indiferència com a resposta, que no és el mateix. No li sembla?

aurora ha dit...

Gràcies David, espere que ho aconseguim o, almenys, que la resposta a aquesta "gent" siga àmplia i forta.
Dersu, considere que la indiferència no pot ser una arma contundent contra ells, tenint en compte que és un fenomen que creix cada dia i que al País Valencià és molt preocupant i, sobretot, que els seus actes no són sols paraules.

Joan Vecord ha dit...

Senyor/a Dersu_, encara que no sigui el mateix restar indiferent que mostrar indiferència, a efectes pràctics són igualment inútils (tret del valor artístic que se li vulgui trobar al "gest"). Vaja, que ningú no es queda indiferent amb la fam al món ni amb les guerres, però tanmateix la indiferència és la resposta social que hi donem, i així no les solucionarem mai. A més, el saber popular diu allò de "qui calla, atorga", oi?

Endavant, Torrent, contra el nazisme!

XMP ha dit...

Molts ànims des de barcelona. Plantar cara és l'única cosa que podem fer per aturar aquesta colla de criminals.

Marc Sack ha dit...

TORRENT PER LA DIVERSITAT. NO AL RACISME. NO AL FEIXISME.

Davant la convocatòria d’una manifestació d’Alianza Nacional el proper dissabte 7 de juny a la nostra ciutat, un grup de veïns i veïnes de Torrent, hem decidit organitzar un acte per la diversitat en repulsa a la realització d’aquesta manifestació, de caire racista i feixista. Es tracta d’una concentració lúdico-festiva PER LA DIVERSITAT I CONTRA EL RACISME a la Plaça Moralets el dissabte, 7 de juny, que començarà a les 18:30 h i que s’allargarà entorn a dues hores amb actuacions musicals: entre elles la de Pau Alabajos, el cantautor de Torrent, així com la música tradicional de les dolçaines valencianes i la de tambors africans. Es tracta d’un acte simbòlic, no violent, que té com a únic objectiu rebutjar la presència d’Alianza Nacional pels nostres carrers.

Volem que siga un acte multitudinari, de rebuig frontal de tota la societat torrentina a aquesta barbàrie i per això hem d’estar presents tots i totes. NO FALTES!

... I AVISA TOTS ELS TEUS CONTACTES!

HortaRoja ha dit...

Hola!
Aquest blog de curta vida i encara que el seu nom te la paraula 'actiu', es cert, que no ho a sigut molt.
Buscant , buscant he trobat el teu raconet!
I m`ha alegrat molt.
La veritat que m´agradaria saber les organitzacions que s´han afegit a la concentracio. Tu que vares estar a la assemblea, ho sabs?
predestines que es podra donar algun enfretament serios entre els dos colectius?
jo es que me quedat assoles. Tinc unas amics que son alternatius de paraula assoles, per lo que es veu.

vinga gracies i continua aixi amb el blog^^
dw

aurora ha dit...

Hola DW,
Gràcies per les felicitacions. A mi m'agradaria conéixer el teu blog...Podries passar-me l'adreça?
Respecte a les associacions, doncs encara queden unes quantes però ja he publicat una llista en el post de la convocatòria.
I bé, jo no sóc vident, i no puc dir-te el que passarà amb seguretat el dissabte, perquè hi conflueixen molts factors, però el més segur és que siga una moguda supertranqui. De fet, està convocada així per a que ho siga, és a dir, es tracta d'una concentració amb música i lectura d'un manifest, la qual cosa vol dir que NO ÉS UNA CONTRAMANIFESTACIÓ. Si hem apres alguna cosa aquests últims anys és que a les contres som nosaltres els que eixim perdent i no eixa xusma indesitjable. Així que no tingues por, company. Ens veiem dissabte!