dimecres, 19 de novembre del 2008

Cita amb l´animació japonesa al II Saló del Manga de València

Article publicat al n. 142 de l'Accent



Els ´otakus´ valencians estan d´enhorabona. Només sis mesos després de la celebració del I Saló del Manga de València, els dies 17 i 18 de maig, arriba la segona edició. Els propers 22 i 23 de novembre, el recinte Greenspace tornarà a ser un espai dedicat íntegrament a la cultura japonesa.

Amb preus populars (4,5 euros l´entrada d´un dia i 6 euros l´abonament dels dos dies), els assistents a aquest esdeveniment podran gaudir d´un grapat d´activitats diverses entre les quals destaquen el concurs de disfresses ´cosplay´, el de karaoke i el de ball ´parapara´ així com concerts de música en directe dels grups White Noise, Project 7 i Nyushiki, entre altres. També hi haurà una sèrie de tallers com el de japonès i cal·ligrafia japonesa, el de jocs tradicionals japonesos o el de fanzines. Pel què fa a aquest últim, és important assenyalar que serà impartit pel jove Pedro ´Kat´ Medina, comissari de l´exposició "Catorze anys de fanzines valencians", que s´exposarà en aquest Saló.
En l´oferta de jocs de taula, els visitants que ho desitgen podran participar en tornejos oficials de jocs de cartes. El més important, sens dubte, és el Fortune Series Tour de Yu Gi Oh, on els primers setze es classificaran per a la final del Fortune Series, amb l´al·licient de molts premis per als participants. Per als més menuts també hi haurà un torneig junior (menors de 13 anys) de Yu Gi Oh, on tots aquells que participen tindran premis.
Els amants dels videojocs, com no podia ser d´una altra manera, també tindran el seu espai amb tornejos dels jocs més populars: l´Smash Bros Brawl o el Mario Kart entre d´altres.
Tot això, junt a l´existència d´uns trenta estands comercials, distribuïts en 2.000 m², on destaca la presència de les prestigioses editorials Banzai o Norma, entre nombroses tendes valencianes, i on es podran adquirir tot tipus de productes vinculats amb el manga o l´anime (com samarretes, figures de col·leccionista, llibres, pòsters o inclús, col·leccions de moda gòtica i emo) fan d´aquest II Saló del Manga una cita especial i esperada per a tots els seguidors d´aquesta vessant de la cultura japonesa. Això sí, les portes també estaran obertes a la resta d´amants del còmic, ja siguen els de Marvel o els mitòmans d´Star Wars. No en va l´anterior edició va comptar amb la presència del Capità Amèrica i de Darth Vader.
En aquesta segona edició s´espera una gran afluència de públic. De fet, la idea és rebassar els 5.000 assistents al I Saló del Manga, cosa que no sembla gens difícil, doncs si el còmic en general està vivint actualment un bon moment, la febre pel còmic provinent del petit país d´Orient augmenta cada dia. Només cal donar una ullada a internet per adonar-se que el mercat del manga i de l´anime mou centenars de milions d´euros cada any, quantitats que a més, van en augment any rere any. Un èxit que, possiblement siga degut, entre altres factors, a la varietat de públic al qual s´adreça, ja que el manga es cataloga en distintes tipologies segons a qui va dirigit.
Una passió que, als Països Catalans, per cert, s´inicià allà per la dècada dels 90 amb la difusió de sèries d´animació com Sailor Moon, Dragon Ball o Captain Tsubasa (el títol original d´Oliver i Benji) i que avui continua amb els populars Naruto, Bleach, One Piece o Death Note.


Aurora Mora, TORRENT