dimarts, 23 de desembre del 2008

Tastant les delícies del còmic (III)

Supose que haureu notat la meua absència aquests últims dies. El motiu és que l'spyware m'havia pres l'ordinador i fins ara, que no m'he pogut connectar a Internet. Així que ja tenia ganes de contar alguna cosa (ja sabeu que patisc d'incontinència verbal). He optat per parlar-vos de la meua última gran afició: el còmic i, concretament, de les dues últimes obres que he llegit.

La primera és l'arxifamosa Palestina, del periodista i dibuixant Joe Sacco. Segurament no us estiga descobrint res nou, però és que és una història imprescindible. Un viatge als territoris ocupats durant l'any 1992 documentat en forma d'historieta, però sense ambatges ni miges tintes, mostrant tota la cruesa de la què es capaç l'estat d'Israel: tortura, discriminacions, exili, atur, demolicions de cases i destrucció d'oliveres, detencions arbitràries... era i continua sent la crua realitat que pateix el poble palestí dia rere dia. El còmic de Sacco és, en eixe sentit, més clarificador que qualsevol notícia que puguem veure al telediari sobre el conflicte àrab-israelià.




Blankets, de Craig Thomson, ha estat la última novel·la gràfica que he llegit, descoberta gràcies a la inestimable ajuda de l'Ivan. I uff! Sols us diré una cosa: Si sou sensibles, si us estimeu la tendresa i la poesia, la bellesa i la vida, aquesta obra és per a vosaltres. Senzillament profunda i càlida, Blankets és la càrrega emocional més honesta que una pot trobar-se.




2 comentaris:

Juan E. Tur ha dit...

Ei, he llegit els dos! Mai està de més recomanar 'Palestina'. És més, amb la actual situació a Gaza pense que és el millor regal que podem fer estos dies a qualsevol amic o familiar amb una mica de sensibilitat i curiositat amb allò que l'envolta. No te preu.

El de Blankets també està bé, però ja és una altra cossa, encara que te moments molt bons.

Espere que ja hages solucionat el problema amb l'spyware. Jo també ho vaig patir la setmana passada i vaig acabar formatejant-ho tot.

aurora ha dit...

Sí, ja ho he vist, encara que lo teu era més greu, perquè el virus també s'ha cebat amb tu... espere que estigues millor.

A veure si la gent et fa cas, i posats a regalar, regalen una obra com "Palestina"...

Salut!