dimarts, 17 de febrer del 2009

D'agressions racistes i de resposta ciutadana

L'edició del diumenge del diari Levante portava una noticía segons la qual una dona equatoriana de 30 anys, embarassada de dos mesos, havia estat agredida per dos guàrdies de seguretat al metro amb crits de "negra de mierda". Els fets són especialment greus, i no serè jo qui defense eixos nazis de Prosegur, dels que ja he pogut comprovar els seus modals. Ans al contrari, ahir em va arribar un correu electrònic que deia el següent:
---
Hola mares, pares, fills i filles:
Ahir una dona prenyada equatoriana va ser agredida físicament i insultada per dos vigilants del metro de València, tot i que ella els havia cridat repetidament que estava prenyada. Li van fer una clau per immobilitzar-la que li ha causat un esquinç cervical, sense parlar del disgust que es devia emportar en haver d'escoltar "negra de mierda". Imagineu-vos com estava de nerviosa que no podia ni trobar el bitllet!
Bo, podeu llegir la informació completa a la notícia del Levante que us adjunte.
Us propose que aneu a la pàgina web de Metro Valencia, a la secció d'Atenció al Client-Suggeriments i que ompliu el formulari amb la vostra informació personal i un text de queixa. Per facilitar-vos la feina, us propose un text model que podem enviar tots i totes.
Gràcies per la vostra solidaritat i no dubteu a reenviar aquest correu al màxim de gent possible.
Aitana Guia
Mare d'Oriana, que ja quasi té 13 mesos.
---
Tema: Atención al cliente-quejas
Suggeriment de text: Com a usuari del metro de València i després de llegir una preocupant notícia al Levante (15-02-09) sobre una dona equatoriana prenyada de dos mesos que ha estat agredida per dos vigilants de seguretat i un revisor al metro de València, voldria exigir que es prenguen les següents mesures:

1) Que s'òbriga una investigació interna per aclarir el comportament improcedent del personal de vigilància i control. És completament inadmissible que una dona prenyada que viatja amb bitllet acabe amb un esguinç cervical i una crisi de nervis per l'abús d'autoritat i força d'uns vigilants de la seua empresa. Vull rebre notificació escrita dels resultat d'aquesta investigació.
2) Que s'introduesca amb obligatorietat un curs de formació en drets humans i prevenció del racisme i la xenofòbia a tot el personal que treballa, bé directament contractat per metro de València, bé a través d'una empresa subcontractada. És inadmissible que un vigilant d'una empresa pública amenace a una viatgera amb el crit "negra de mierda" i "me he quedado con tu cara".
3) Mentre es demostra judicialment que els dos vigilants i el revisor han abusat d'autoritat, han utilitzat la força indegudament i han proferit insults racistes, demane que siguen apartats cautelarment qualsevol funció que requeresca contacte amb el públic i, si es demostren els càrrecs, que siguen acomiadats immediatament de la seua feina.
---
US EMPLACE, DONCS, A ACTUAR. AQUESTA GENTOLA UNIFORMADA NO MEREIX CAP CONFIANÇA.

3 comentaris:

LoveSick ha dit...

És vergonyós el tractament que reben darrerament els immigrants a l'Estat. Pitjor encara si tenim em compte que tenim un passat d'immigració ben recent. Però el que més mal em fa és la criminalització social de les persones migrants per part de les autoritats, de la gent, de les institucions i els mitjans de comunicació: les institucions amb el seu comportament feixista que quan volen apliquen la llei tal i com els interessa, el mitjans de comunicació oferint una imatge dels immigrants associada a la delinqüència (com alguns polítics). En fi, que la cosa està malament.

Marc Peris ha dit...

Ja ho he enviat, perla. Completament d'acord amb en Lovesick, però, a més també s'ha de dir que dintre del catalanisme aquestes posicions també són freqüents.

Marc Gomar ha dit...

És que no conteste al meu bloc, sóc així de discret, he he. Correcta la teua reflexió, però el que m'interessava era donar des d'enllaços més accessibles -com els de la premsa convencional, crec que una publicació diària no dóna per anar més enllà del que va ideològicament Público- a més reflexius com els que has esmentat. I també coincidisc -sóc suscriptor- en què Diagonal és el que millor encaixa i per això el tinc a la columna dreta. Gràcies per llegir-me.