dijous, 24 de setembre del 2009

El cos de les dones

Us deixe un documental clar, concís i directe, sobre l'ús que del cos de les dones es fa en la televisió. Tal i com explica la seua realitzadora, Lorella Zanardo, parteix de la constatació que les dones reals estan desapareixent i són remplaçades per una representació grotesca i humiliant. Una pèrdua que considera enorme, doncs la cancel·lació de la identitat de les dones ocórre sota la mirada de tots, però sense que hi haja una reacció adequada, ni tan sols per part de les dones mateixes.

Des del meu punt de vista, és un documental dur, però també necessari, perquè el poder de la televisió i la violència simbòlica que aquest mitjà exerceix contra les dones és tan brutal que sols hi ha una única manera de combatre'l: tancant la tele i obrint els ulls.

Podeu veure EL COS DE LES DONES ací.

2 comentaris:

Vicent Terol ha dit...

Potser a partir d'una selecció d'imatges no es pot fer una valoració general, però fa l'efecte que l'ús de la dona com a objecte és encara més accentuat a Itàlia que ací.

A banda de la televisió, trobe important parlar també de la dona com a element decoratiu a les festes populars, pòdiums en carreres de cotxes... Potser forma part del paisatge de tal forma que molts no se n'adonen.

També pense que, a poc a poc, s'està fent un ús de l'estereotip d'home atractiu a la publicitat i televisió en general (home depilat que va al gimnàs). És clar que a molta distància encara de l'ús que es fa de la dona.

Crec que t'agradarà el curt "Contracuerpo", del jove director Eduardo Chapero-Jackson. El vaig veure fa poc al cine i està a Internet: http://laixeta.blogspot.com/2009/07/contracos.html


Salut!

Im-Pulso ha dit...

El video es força "instructiu", gracies per l'enllaç, l'utilitzaré per un post sobre la prostitució... Encara que no ho sembli, la relació existeix.