diumenge, 7 de febrer del 2010

Un relat etiquetat. Sí, sí, un altre.

Sembla que el joc literari que vaig proposar el cap de setmana passat, no ha passat del tot desapercebut per la blogsfera (com mola interaccionar!). De fet, un altre blogger s'ha llançat a la piscina i... de quina manera! Es tracta d'en McAbeu, que regenta un blog ben curiós: Xarel-10, dedicat als enigmes i joc mentals. De fet, el més divertit de tot és que, no sols ha produit un relat, sinó que ha incorporat un "misteri" per a que els lectors es calfen una miqueta el cap. Sols repetiré el que li han deixat en un comentari... McAbeu, eres un geni!

Ací teniu el seu relat, amb enigma inclós. Si el voleu resoldre, us reenvie a la seua entrada per tal que li deixeu allà el comentari...

El radiotelegrafista sortí esperitat del despatx de comunicacions, situat a la zona LATERAL del submarí i va córrer fins la sala de comandament amb el missatge a la mà. Acabaven d'arribar les ordres que el capità esperava urgentment.

Quan aquest les va llegir no va entendre res, ja esperava que des del quarter GENERAL enviessin un missatge críptic per evitar que l'enemic interceptés les ordres però allò semblava una broma. Al paper hi posava “Diré apa!. Un català” i res més. Què volia dir allò?, a quin català es referien? i sobretot quina relació tenia aquell missatge amb les ordres que esperaven sobre el que havien de fer amb el portaavions enemic que tenien, just ara, a la VISUAL del periscopi?.

El capità va pensar que la VIDA l'havia posat al davant d'ALTRES ENDEVINALLES DIFÍCILS però cap de tan ESPECIAL com aquesta. Ara se'n penedia de no haver acceptat passar a la reserva, si ho hagués fet en aquest moment seria al seu ranxo de la Garrotxa acariciant el seu gos ENCREUAT de llop en lloc d'estar al mig de l'Atlàntic jugant-se el destí de la guerra. Però l'home, tal com diu el REFRANYER, no era dels que s'ofega en un got d'aigua i si a ell li semblava un JEROGLÍFIC SENSE SOLUCIÓ ENCARA, aquell missatge que acabava d'arribar de l'alt comandament, també sabia que a les seves ordres hi havia tècnics especialitzats, als que no els costaria afirmar ben aviat que JA L'HEM SOLUCIONAT.

La primera trucada va ser pel departament MATEMÀTIC, va suposar que amb les seves grans capacitats MENTALS els seria FÀCIL trobar la solució però es va equivocar i aquesta vegada la LÒGICA dels números no va servir per res.

El temps s'acabava, el portaavions enemic aviat es posaria fora del seu abast i el capità jugà la seva última carta. Feu avisar al departament de LLETRES i els mostrà el missatge. L'encarregat del departament agafà el paper i un minut després esclatà en una gran riallada.

El capità s'indignà:
- No crec que sigui cosa de riure, d'aquestes ordres depèn el final de la guerra. Hem de saber si torpedinem el portaavions o no. I ho hem de saber ara!
- Si senyor. Perdoni senyor, es disculpà el mariner, és que m'ha fet gràcia que l'encriptació d'aquest missatge sigui més fàcil que un JOC LITERARI de la BLOGOSFERA.
- Què vol dir?. Els matemàtics no n'han pogut treure l'entrellat...
- Perquè no és cosa de números, senyor. El que tenim davant és un simple ANAGRAMA i només cal barrejar les lletres del missatge per trobar fàcilment les ordres.
- Encara no ho veig...


El capità no ho veu. I vosaltres?.

Sabríeu desxifrar el missatge
i dir-li que ha de fer abans que
el portaavions enemic s'escapi?

1 comentari:

McAbeu ha dit...

M'ho he passat molt bé col·laborant en aquest Joc Literari que ens vas proposar, m'he divertit molt fent-ho i m'ha agrada que us agradi.
Com tu mateixa dius, "com mola interaccionar". :-DD