dimarts, 23 de març del 2010

L'IVA i el PSOE

El passat 16 de març, les infames pàgines estatals del diari Público incorporaven el següent titular: La recesión fuerza a cinco países de la UE a elevar su IVA.

No s'ha de ser molt llest per a veure la tendenciositat que amaga, especialment el verb. Amb l'ús del verb "forçar" es dóna la sensació d'inevitabilitat: "És que estem obligats a fer-ho", "És conseqüència de la crisi econòmica", etcètera.

Un exemplar menys tendenciós seria alguna cosa així com "la recessió força els països de la UE a prendre mesures", però no, en el cas espanyol, el govern "es veu obligat" a pujar la tributació indirecta per excel.lència, l'Impost sobre el Valor Afegit, que com totes sabeu, és regressiu, doncs és independent de les rendes del contribuent.
Com deia, un titular objectiu parlaria de la inevitabilitat, per part dels estats, de prendre mesures per tal de paliar els efectes de la crisi econòmica, però no concretament de l'IVA, doncs ja no es tracta de que no s'incentive el consum, sinó d'una autèntica ofensiva contra la classe treballadora.

El pitjor de tot, no obstant, no es queda aquí. Els primers paràgrafs continuen amb la mateixa tònica fins a la traca final: Pese a esta subida, fuentes gubernamentales subrayan que el impuesto español "sigue siendo de los más bajos de Europa": está en la parte baja de la banda en la que se mueven los gravámenes de la UE, del 15% al 25%. Clar, clar. Ja basta això de que Europa comença en els Pirineus. Hem de ser més papistes que el Papa. Hem de ser europeus. Moderns, capitalistes i protestants si fa falta.

Ara, jo em pregunte: hi haurà un 20% d'atur a la resta de països de la Unió Europea? Hi haurà un 25% d'economia submergida? O tal vegada sis de deu treballadors europeus seran mileuristes? Mmmm... no sé, no em sona. En tot cas, i encara que així fóra, no crec que Europa siga un bon miratge en determinats temes. En castellà hi ha una dita que diu "Aunque la mona se vista de seda, mona se queda", la qual cosa ve a dir, en este cas, que ja em poden pintar l'augment de l'IVA de rosa fosforit o m'el poden vendre com el més progressista i europeista que no podrà amagar l'olor a merda que desprén.

De fet, no entenc com el govern de José Luis Rodríguez Zapatero no olora la putrefacció. Es veu que deuen tindre el nas acostumat. Fer-li el treball brut d'eixa manera a la dreta -que està frotant-se les mans amb eixa mesura- i sacrificar-se en les properes eleccions generals... això sí que és ser unes titelles de primera.
Ara entenc a mon pare i l'odi que sent pels socialistes i és que, el que no ha fet el PSOE pel gran capital a l'estat espanyol no ho ha fet ningú.