dilluns, 4 d’octubre del 2010

Ciudad K: Humor freak per a intel·lectuals freaks

Avui, mentre acabava de sopar, m'he topetat per sorpressa amb Ciudad K (els dilluns, a les 21:30 hores, a La 2 de TVE). No sé quants capítols s'han emés ja, així que és possible que no us estiga descobrint res. M'és igual. Jo l'acabe de descobrir ara i m'ha semblat un descollone. Bo, en realitat, al principi he pensat: "però... i açò?". Tanmateix, de seguida m'ha enganxat: un programa d'humor freak per a intel·lectuals freaks!

Les situacions (presentades en forma d'sketches) són tan absurdes i surrealistes com les de Muchachada Nui, però aquestes, al meu parer, el superen amb creus. Tal i com explica el seu creador, José Antonio Pérez (sí, sí, el mateix!),Ciudad K és una ciutat on el nivell cultural del seus ciutadans és exageradament alt. Estúpidament alt. La qual cosa no vol dir que siguen inteligents, de fet, el percentatge d'idiotes és prou semblant al de qualsevol altra ciutat, amb la diferència que, a Ciudad K, Jürgen Habermas es dóna en FP.

Llàstima que la primera idea que se li passà a Pérez pel cap no passara el filtre dels jerifaltes de la cadena. Ni més ni menys que un combat de fang entre Juan Manuel de Prada i Julio Medem arbitrat per Lucía Etxebarría. El títol: "Mi oxímoron es más largo que el tuyo". No obstant,això, alguns dels sketches que he pogut visionar no li van al darrere.

Així que si voleu començar la setmana amb força i, sobretot, partir-vos el cul, no falleu a la cita amb Ciudad K. Us deixe un xicotet video per anar fent boca (ara, jo us avise... segur que després en voleu més!)


1 comentari:

Brey ha dit...

Has vist els capítols anteriors? El piloto és bestial!!! Abans ho feren els dimarts, i ara l'han passat a dilluns, però la serie se n'ix!! Gente k per exemple en el pilot era bestial, ix miss universo, que també té un novel en química... Tremendo!!