divendres, 5 d’octubre de 2007

Correllengua


Aquesta vesprada, per primera vegada en la seua història, el Correllengua arriba a Torrent. Sens dubte, es tracta d'una bona notícia que la flama de la llengua catalana recale en la major ciutat de la comarca de l'Horta després de València.

Malauradament, sospite que no hi acudirà força gent. De fet, tinc la sensació de què em trobaré cares conegudes i punt. Estaria bé que m'equivocara i que la convocatòria per la nostra llengua atragués l'atenció de moltes torrentines, grans i menudes. Però per desgràcia, visc a una ciutat on el teixit social és tan feble que pràcticament no existeix i la proporció va en augment quan dirigim la nostra mirada cap a l'associacionisme que tinga una mínima consciència d'esquerres i nacional. La única excepció la trobem a la gent de l'ateneu del Casino, molt unida a la defensa de l'horta i en concret, del Safranar. El problema radica en la poca obertura i el poc ressó que les seues activitats tenen al poble i, especialment, cara a la gent jove.


Si a la pràcticament nul.la activitat política i social torrentina li sumem una important desorganització, la mínima trascendència està servida. I siguem realistes, si les coses no arriben a més gent que a Pepito i Fulanito, que estan a l'ajo, de què serveix? Si el Correllengua es fa per primera vegada a la nostra ciutat, com és que no hi ha un sol cartell que ho anuncie? És que els torrentins acudiran per una crida telepàtica d'Acció Cultural?


En fi, espere equivocar-me i que aquesta vesprada em trobe una cercavila pel català plena de gent, coneguda i, sobretot, desconeguda. La cita, a les 19 h, a l'estació del metro de l'Avinguda del País Valencià.