divendres, 23 de novembre del 2007

Arròs & Negre


Arròs&Negre Festival: 1ª mostra de música negra i cultura d'arrel
Aquesta nit arriva al Loco una curiosa iniciativa que barreja els ritmes més negres, cultura de carrer i cultura d'arrel. El festival pretén cobrir un buit a la programació ja que al nostre país hi ha cada volta més grups que fan música negra en la nostra llengua. Es podrà gaudir d'una degustació de productes de la terra i diferents tipus d'arròs negre, una de les excelències de la nostra cuina, així com els grups més representatius: Soul Atac (Funkrock i soul), Rapsodes (Hip-hop) i Panotxa (folk blues fusió), una sessió de música negra a càrrec de Dj Rocksteadybeatz i exhibició de breakdance amb Emilio&Nelson són algunes de les propostes que completen la nit.

Hora: 22:30h - Entrada: 8 euros (anticipada) / 10 euros (guixeta)

Soul Atac
Jove formació de funk-rock i soul que ha barrejat amb èxit les cadències de la música negra amb lletres en català. A principis d'any van publicar el seu primer disc homònim, un luxós digipack autoeditat amb col·laboradors com Miquel Ramos (d'Obrint Pas), Luis Prado (M-Clan) i Carlos Mandievus (The Naturals). També han guanyat el premi Foment, atorgat pel diari L'Avanç al grup que més ha treballat per la normalització lingüística al llarg del 2007, als darrers premis del COM. Altres guardons són: Premi de la regiduria de cultura en la Llotja de música urbana 2006, 1er premi Fesmuva 2005 i el Circuït de música en valencià al 2004. El secret: l aposta per les tres veus femenines que lideren el grup (Anna Franco, Marga Landete i Manuela Alandes), un so contundent inspirat en les macro-formacions de funk dels anys 70 i una posada en escena desenfadada i divertida. Una proposta de casa nostra que no amaga les seues clares influències negres...

veus: Marga Landete, Anna Franco i Manuela Alandes
bateria: Ximo Femenia
percussions: Edu Casañ
guitarra: Andreu Garcia
baix: Josep Pitarch
vents: Toni Benavent, Javier Lario, Dani Vara
teclat: Ferran Pardo

Panotxa
Una interessant proposta que barreja sense complexes el folk, el blues i altres estils amb una gransolvència sobre l escenari. El grup l integren un bon grapat de veterans de l'escena local(músics que han tocat amb El Cau del Llop, Mississipi Aligators, Miquel Gil, Òscar Briz, Cristina
Blasco, Gerinola, Ca Manué, Cendraires,....). Ells diuen que s ajunten per la necessitat de gaudir i barrejar l experiència de cadascú i fer-se unes cerveses però la veritat és que representen una manera diferent d entendre la música d arrel barrejada amb música negra, amb molt d'humor i amb instruments com ara el violí o l harmònica que els donen una sonoritat pròpia.

violí i veus: Josep Amírola
percussions: Albert González
guitarra: Àlvar Carpi
baix: Joan Belda
harmòniques: Alberto Heras

Rapsodes
És una de les propostes més serioses del hip hop en català del nostre país. Alguns dels seus integrants ja duen algun temps fent un bon treball a Bakanal ( Tot per l aire -2007) però en tan sols dos anys aquesta formació de dos Mc s s ha consolidat com un dels referents de la música negra en la nostra llengua. El grup arriva des de la comarca del Camp del Túria, comença a fer els primers temes allà per l any 2005 però que no és fins el 2007 quan es posa seriosament a treballar els temes i a donar-li canya per a preparar el que serà el seu primer cd autoeditat, que vorà la llum d ací a molt poc de temps. Van guanyar el premi a la millor maqueta dels Premis Ovidi Montllor 2007.

Veus: Iván Almero a.k.a Kapoll , Menjatallarins i Mireia
Plats: Andreu Laguarda a.k.a Menjatallarins

Emilio&Nelson
Veterans del breakdance local, Emilio&Nelson treballen des de fa temps en diferents grups de breakdance els quals han aconseguit guardons importants. Col·laboren habitualment amb el grup de funk-rock Soul Atac i han aparegut a l últim videoclip d Obrint Pas. Estan demostrant a casa nostra que el breakdance com disciplina artística no té perque estar relegat només a circuïts marginals i especialitats sinó que, fins i tot, s hauria de poder anar a veure a un teatre o a un gran escenari. Sense dubte, un espectacle de luxe que ens acompanyarà al llarg de la nit.

Dj Rocksteadybeatz
Els Dj s de Rocksteady Beatz s autodefineixen com cuiners del ritme i són de casa nostra: Stupendo Kalamar, Suzuki Zuriaga i Fonki Cheff treballen barrejes impossibles de sons de tots els racons del planeta: Hip Hop, Funk i Reggae amb Drum & Bass, Electro i, fins i tot, Pasdoble, mitjançant les tècniques i posada en escena dels dj s del hip hop: turntablism, scratch, beat juglin etc... En directe són 3 dj s però per l'ocasió ens oferiran una sessió de música negra que, de segur, serà el final de festa perfecte per al nostre 1er Arròs&Negre.

1 comentari:

Marc Peris ha dit...

M'agradaria estar per allà i que ens pegàrem una festeta. Passeu-ho bé per mi, maderfakers...