dijous, 15 de novembre de 2007

La Delegació del Govern ha de prohibir l'acte del Klu Klux Klan organitzat per neonazis a València

Acció Antifeixista de València exigeix a la Delegació del Govern que prohibisca l’acte neonazi previst en l´hotel NH Center de València per al proper divendres 23 de Novembre amb l’antisemita i racista nord-americà David Duke. Duke, condemnat per la justícia nord-americana, té prohibit ostentar qualsevol càrrec públic. L’acte està organitzat per Democracia Nacional i Alianza Nacional, a Madrid i València respectivament, els dos grups neonazis més perillosos de l'Estat espanyol, i servirà per presentar el nou llibre de Duke "Supremacismo judío".NOTA DE PREMSA
ACCIÓ ANTIFEIXISTA DE VALÈNCIA

El diumenge 11 de Novembre el jove Carlos Javier Palomino, de 16 anys, era vilment assassinat per un soldat de l’exèrcit espanyol d’ideologia neonazi (Josué E. de la H., de 24 anys) al metro de Madrid. L’assassí neonazi es dirigia a un acte de Democracia Nacional, partit d’extrema dreta liderat pel valencià Manuel Canduela Serrano. Però lluny de limitar les seues activitats xenòfobes i violentes, un altre partit neonazi, Alianza Nacional (AN) organitza el proper divendres 23 de Novembre un acte a València amb el membre del Klu Klux Klan, condemnat per la justícia nord-americana, David Ducke. L’acte està organitzat per Alianza Nacional, aprofitant l'arribada del racista nordamericà que impartirà prèviament una altra conferència a Madrid organitzada per Democracia Nacional. La conferència ha estat convocada a l'hotel NH Center de València, al carrer Ricardo Micó nº 1 (junt a l'estació d´autobusos) i s´ha de pagar 10 euros per entrar. Segons el cartell de la convocatòria, el neonazi nord-americà presentarà el seu nou llibre que porta el títol de "Supremacismo judío".

AN està dirigida a València per l’empresari Juan Manuel Soria, encausat en l’Operació Pànzer, dispositiu de la Guàrdia Civil que el Setembre del 2005 desarticulava un perillós grup paramilitar denominat Frente AntiSistema (FAS). En els registres de la seu del FAS (local que actualment utilitza AN com a seu al número 69 de l’Avinguda Tres Creus de València) es van trobar diverses armes. A més a més, els dos màxims dirigents d’AN es troben empresonats per delictes relacionats amb el terrorisme. Per si fóra poc, hores després de l’assassinat a Madrid del jove Carlos Javier Palomino, la web d’AN emetia un text on justificava l’assassinat i avisava per als seus propers actes en un to clarament amenaçador (veure en http://alianzanacional.org/noticias.htm). El passat dilluns 12 de Novembre, després de la concentració de solidaritat amb la família del jove madrileny assassinat i en repulsa de la impunitat de l’extrema dreta, grups de neonazis es dedicaven a agredir manifestants antifeixistes pel centre de la ciutat. L’amenaça d’AN es materialitzava. És per aquest motiu que Acció Antifeixista de València vol alertar de la perillositat extrema per a la ciutadania valenciana i la convivència de les convocatòries de l’extrema dreta. Així, exigim a la Delegació del Govern que prohibisca taxativament els actes ultres, concretament l’acte de David Duke a València, els quals suposen greus atacs a la convivència.

Per una altra banda, des d’Acció Antifeixista de València volem recordar la trajectòria de Manuel Canduela Serrano, actual líder de Democracia Nacional, el grupuscle neonazi que organitzava la manifestació a la qual participà l’assassí de Carlos. No és el primer assassinat que Canduela viu de prop. I és que Canduela era el líder del grup ultraviolent Acción Radikal, finalment desarticulat per la Policia. Tant l’assassí de Guillem Agulló, Pedro Cuevas com un dels implicats (José Manuel Chuliá Ferrer, àlies El Chuli) estaven relacionats amb Acción Radikal, el grup skinhead liderat per Canduela. Era també el propi Canduela qui liderava el grup de música neonazi división250 que cantava en una cançó "eh, negro vuelve a la selva, Europa es blanca y no es tu tierra" Ara Canduela, que compta amb un ample historial delictiu, és líder de Democracia Nacional, partit que organitzava l’acte al qual havia assistit l’assassí neonazi Josué E. de la H., de 24 anys, i regenta una web de venda de material espanyolista per internet, Iconópolis.

Acció Antifeixista de València

València, 13 de Novembre del 2007