diumenge, 6 de gener del 2008

Per a amants de la música

Fa poc vaig publicar una sel.lecció musical amb el títol Bàsics (7+1) per a donar entrada al nou any. La idea era, òbviament, que la sel.lecció no fóra massa llarga, doncs això la faria impracticable. No sabia ben bé quin criteri seguir i, finalment, vaig decantar-me per música electrònica exclusivament.
Com què he rebut alguna que altra crítica en aquest sentit i com que vull fer-vos partíceps dels meus darrers descobriments a la xarxa, ací estic. Vaig a oferir-vos unes línies bàsiques per descarregar música de manera directa i gratuïta, perquè... si podeu descarregar un disc en 4 minuts, per què esperar dos dies a l'E-Mule?

El cas és, que com ja totes sabreu, no tinc internet a casa i, com també sabreu, quan una no té els mitjans fàcilment a mà, aguditza el seu olfacte. D'aquesta manera va ser com vaig descobrir, ja fa temps, unes pàgines d'emmagatzenament d'arxius: primer va ser megaupload, després rapidshare, i ara, darrerament easyshare.

He de dir que la investigació ha sigut llarga en el temps, perquè clar, una baixa al locutori cada dia i ha de fer múltiples coses: obrir diversos comptes de correu, actualitzar el bloc, llegir premsa i blocs, veure vídeos i trobar la manera de baixar-se música by the face, així que bo, tinc serioses limitacions. No obstant, com ja us he dit, vaig obrint camí i poc a poc, vaig descobrint un món de grans possibilitats. L'escletxa es va obrir quan vaig descobrir ump3, un portal alemà on allotgen sessions de música electrònica, bo, realment, es tracta d'enllaços que connecten amb l'arxiu, que es troba (normalment) a rapidshare. Després d'aquesta gran troballa, amb la què he anat tirant més d'un any, he ampliat horitzonts i he anat descobrint que nombrosos usuaris de blogspot es dediquen a fer aquest tipus de feïna, com a exemples (també de música electrònica), hi teniu, en aquest propi bloc, els enllaços d'Ilusion, Essential Music, i Denis.

Ara bé, no sols de samplers viu l'Aurora, així que també he investigat altres ritmes i he trobat pàgines que prometen molt. Atenció a Musicoteca, una pàgina feta des de terres brasileres i on el lounge té un lloc preeminent, i que compta amb un avantatge de luxe: pots escoltar l'artista i si t'agrada, descarregar-se el seu disc, així ho fan per exemple amb l'excel.lent veu d'Ayo al tema Down on my Knees.


Però si el què us agrada és el rock, el power pop, el synth-pop, i altres estils tals com l'electro o el down-tempo, no deixeu de visitar NoDatta.

Una vegada allà, podeu anar endinsant-se en els seus enllaços, on de segur trobareu cosetes força interessants, com per exemple el bloc de la mexicana Dani Rocker, que obri la seua pàgina amb el següent avís: Descargando los siguientes álbums aceptas que legalmente los tienes, y por defecto aceptas toda la responsabilidad legal de descargarlos. Si tú no los tienes, también estás de acuerdo que el administrador del blog no es legalmente responsable y los estás descargando bajo tu propio riesgo.


Doncs visca la societat del risc, no? Bé... i què podeu trobar ací? Doncs de tot, penya. Només cal que pegueu una ullada a les etiquetes: blues, bossa nova, dance-punk, electroclash, dancehall i un llarg, llarguíssim etc.

En fi, jo us done unes línees mestres i vosaltres només heu de posar-se mans a l'obra. Us assegure que val la pena: descobrireu un gran món de possibilitats. Ah! però que vosaltres no voleu descobrir nova música? Que el que voleu és baixar-se discografies i discos de penya que ja coneixeu? Doncs bo, per què no? Això també és possible... o què pensaveu? Jo, sense anar més lluny, buscant una antiga maqueta remasteritzada de DJ Shadow, vaig entrar a google i vaig teclejar: DJ Shadow Radio Sole 1 (que és el nom de la maqueta) rapidshare i immediatament vaig trobar aquesta pàgina: http://peb.pl/albumy-hip-hop-and-rap/214034-rapidshare-dj-shadow-du-o-p.html, que... què és? Doncs un lloc on està allotjada tota la discografia de DJ Shadow a Rapidshare, o siga que, tot és qüestió de mirar bé.

Problema: que totes aquestes pàgines d'emmagatzenament d'arxius (Rapidshare, que és la meua favorita), Megaupload, etc) tenen certs límits de descarrega si el què pretens és baixar-t'ho per la jeta. Clar, que com ja sospitareu, ja hi ha gent (com no hauria de ser, xe?) que sap burlar aquestes traves i que ha aconseguit descarregues gratuïtes sense límits... així que, per què conformar-se amb la lentitud de la Mula? Ara que... això ja us toca endevinar-ho a vosaltres, jo ja he complit. Ara vaig a baixar-me música, que ja toca.

Salut i free download!

2 comentaris:

Slartibartfast ha dit...

Epp que ara tot porta cànon,ja paguem vulguem o no. Doncs a descarregar s'ha dit que demà s'acaba el món!

Joan Vecord ha dit...

Hola Aurora! Acabo de llegir el teu comentari al meu post, i aprofito per a agrair-t'ho i desitjar-te bon any nou. Que sàpigues que jo et segueixo fidelment des de fa un parell de mesos (quan vaig descobrir la teva traducció d'un article del Santiago Alba), i que trobo els teus escrits molt interessants. Si ja em tenies admirat per la quantitat d'entrades que escrius (gairebé una cada dia!) i lo llargues que acostumen a ser, avui m'has acabat de sorprendre quan he llegit que tot ho fas des d'un locutori! Una abraçada i endavant les atxes, que amb gent com tu encara hi ha esperança!